Делян Пеевски – един успял българин

Подзаглавие: За обществото и политиците

Така, първо да си призная – отдавна не съм писал в собствения блог. Преживявах си моя личен катарзис, инспириран от резултата на Избори 2013.
Катарзис до такава степен, че да се откажа да се наричам българин! Много просто – ако това население тук има такава ценностна система и морал, изразени чрез гласуване или отказ от гласуване, то аз установих, че нямам нищо общо с това общество! Как тогава да се наричам българин?

18496-d peevski_960_539 И ето че развитието на казуса Делян Пеевски от назначението му за шеф на ДАНС до писмото му, в което ни обясни, че е един успял млад човек, абсолютно точно потвърди това – че аз и българското общество имаме коренно различна ценностна система.

Защо казвам това? Ами хайде да се опитаме да бъдем честни със себе си, каква е мечтата на 95% от населението по тези земи?

1. Добре платена и властова държавна служба с огромна заплата, без дори да е нужно да ходиш на работа, при това дори без да нужно да имаш каквито и да е умения и ценз
2. Да не плаща данъци и да няма официален бизнес, но да се вози на джип и да има ескорт от джипове; И същевременно да мрънка колко е малка пенсията на родителите му, колко е лошо здравеопазването и т.н.
3. Законите да важат за всички други, но не и за него

Греша ли? Неееееее, не греша!
Заобиколен съм от различни мини-делянпееци. Та нима този, който си мята боклука от балкона е по-добър? Или този, който паркира в градинките? Или другия, който си боцка фасовете в пясъка на плажа? Те са същите – за тези хора законите важат само ако се отнасят до някой друг!

Те са просто делянпеевци в различна фаза на успеха!

Заобиколени сме от тарикатчовци, които искат да порастнат до тарикати! И това е цялата им мечта – на 95% от сбирщината, живееща в тази територия.
Тук съвсем спокойно мога да предложа името Република България да бъде сменено на Република Тарикатия или в краен случай на Република Делян-Пеево

Оказа се обаче, че не само аз мисля така. Същото го заяви, макар и под друга, значително по-мека форма бившият президент Петър Стоянов. Ето ви видеото:


Коментарите оттук насетне в моя сайт ще бъдат забранени, просто защото мненията, които ме интересуват са на реалните ми приятели, а те могат да ми го кажат лично.