За всичко е виновен Костов – спор с Цоньо Ботев

27348_POLITICsМалко предистория. Цоньо Ботев е един от създателите на СДС в Габрово през 1989 година, представляващ Радикал-Демократическата Партия. Аз – също, като представител на Независимото Студентско Дружество към ВМЕИ – Габрово. В последствие Цоньо Ботев стана областен управител, а после и 2 пъти депутат от 7 избирателен район Габрово, а след това – директор на Метрологията в София – дирекция с ранг на Министерство.

Аз съм дал ентусиазъм и желание, убеждения и вяра в Синята идея. Никога не съм бил на държавен, областен или общински пост, нито съм имал бизнес, свързан с такива постове Всеки лев съм си го изкарал сам по един или друг начин, без ничия партийна протекция.

В след отделянето на ДСБ от СДС Цоньо Ботев възприе политиката “за всичко е виновен Костов”. И досега е в СДС, след всичките му разцепления. Сега е в обкръжението на Кабаоня, дето не му помня името.

Та Цоньо Ботев вчера във Фейсбук  поства някаква “мъдрост” на Кабакарловския със заглавие “В политиката трябва да има честност”.  И ето как се разви разговора:

Vlado Neychev Честност и Кабаиванов са несъвместими понятия

Цоньо Ботев Така е в момента, но това не значи, че не може да се промени.

Vlado Neychev Не. Почтеността не може да се придобие в последствие – или я имаш, или я нямаш. Тоя я няма – доказа го с действията си, а дори изборът му беше порочен. Почтеният човек не би приел председателство с манипулирани от външни сили избори

Цоньо Ботев Владко, нещо много си се объркал. Да си жив и здрав!

Vlado Neychev Не знам цигани да са гласували някога за СДС, но активно участваха на вътрешни избори. Та не знам колко съм се объркал де

Цоньо Ботев Къде видя пък ти цигани бе, Владо? То няма как да гласуват, ако познаваш правилата.

Vlado Neychev О, всъщност това беше за номинациите. Дори Румен Овчаров участва. Но и изборите, на които Кабаиванов стана председател бяха твърде съмнителни и със съмнения за почтеност.
Така или иначе после действията на този доказаха неговата непочтеност, както и на заобикалящите го.

Цоньо Ботев Явно си попаднал в “неправилно” обкръжение. Всичко е нормално и затова в СДС е спокойно от много години насам. И е много свестен човек.

Vlado Neychev Айде да не говорим за обкръжение, аз съм мислещ човек. И видях гадостите около номинациите за Конституционния съд, изгонване на депутати, и подкрепа на ГЕРБ, които връщат тоталитарни методи отпреди 89та.
И знаеш ли – моето мнение е значително по-обективно, имайки предвид че НИКОГА не съм бил обвързан с държавна, общинска или областна служба, нито пъс с бизнес зависим от такива служби. Т.е., аз нямам интерси, които да ме правят необективен.

Цоньо Ботев Владо, от 15 г. за пръв път се чувствам добре в СДС.

Vlado Neychev Да ти е честито, приеми го като курорт.
Аз обаче не бих се чуствал добре, ако съм заобиколен с хора, които се изявяват като подлеци.
Лесен пример – аз съм гласувал за Синя коалиция, тя беше разбита от Борис Марков и Кабаиванов, с подозрения за намеса на Цветанов.
Постъпиха подло около президентските избори -подло и грозно.

Цоньо Ботев Гласувай си пак за оня, който съсипа СДС и цялата десница. Никой не ти пречи. Аз напълно подкрепям излизането от Синята коалиция. А Цветанов има общо с тази работа колкото ти.

Vlado Neychev кой съсипа СДС, че нещо не разбрах? Софиянски ли – той първи излезе? Или Жельо с Боянските ливади и дружката си Тренчев – дето сега го виждам в предизборната реклама на СДС?
Цялата ви риторика е просто анти-Костов, нищо градивно

Vlado Neychev Да не споменавам, че на местно ниво Костов няма нищо общо с това, че синьо Габрово два пъти после избира червен Белчев, не искам да влизам в анализи, че ич няма да ти хареса

Цоньо Ботев Да, Владо. Точно той е виновен да загубим изборите през 1999 г. Но е дълга история. Ако искаш, някога като се видим, ще ти разкажа. Ако – не, твоя работа. Живей си с митовете и легендите.

Vlado Neychev Не. Вината за загубата на местните избори е местна – на местното ръководство, на кмета Дачев
1. Не Костов е виновен за продажбата на Хлебозавода на хора с престъпен източник на пари – демек мутри
2. Страноприемницата – също

Vlado Neychev 3. Видима Идеал се премести при червения кмет в Севлиево поради едни конкретни разговори с Дачев – аз съм разговарял с американците преди и след сделката

Vlado Neychev 4. Спирането на уличното осветление и неплащането на заплати по детски грдини и т.н. поради почти фалита на община Габрово под “мъдрото” ръководство на Дачев

Vlado Neychev 5. Парадирането на Христо Цанков да го виждат навсякъде с най-гнусните мутри на Габрово

Vlado Neychev Заигравкатаа с тези хора доведе от отлив на доверие и до загуба на изборите. Местните. А в последствие и до отлив на парламентарните. Това доведе до намаляване на местата около държавната софра и вътре в СДС чантаджиите се самоизядоха – отделянето на Костов и ДСБ е само част от този процес. Хубаво беше да се огледаш и да видиш и своята вина, и тази на Светлана*, да беше споменал и Бисеров и т.н.
(*Светлана – Светлана Дянкова – депутат от СДС 1997-2001, близка на Бисеров, преминала пряко в ДПС заедно с Бисеров. Имала дори наглостта през 2009та да е кандидат за депутат от ДПС в Габрово)

Vlado Neychev А създаването на Синята коалиция беше крачка към обединение, това че Борис Марков, Пламен Юрукова, Кабаиванов, и ти включително сте били против това – значи вие сте били против силна истинска десница и сте работили за легализация на ГЕРБ като дясна алтернатива на БСП. А ГЕРБ не са нито десни, нито дори партия, а бандитска групировка, стремяща се към тоталитаризъм

Vlado Neychev Постъпката на ръководството на СДС около президентските избори със суспендиране на споразумението и излизане с нова коалиция, селяниите около Гугушева и т.н. доказаха че в момента СДС е сбирщина от подлеци.
Съжалявам те, че си избрал тези хора за свое обкръжение.

Цоньо Ботев И аз съжалявам, че си избрал предателите, Владо! Бъди щастлив! Нищо от това, което казваш не е вярно. Това са “партенките”, които си приказвате из Габрово.

С това разговорът приключва. Не сматам за ползотворен разговор от тип “предатели”, “партенки” и т.н. Човек трябва да бъде принципен, и да има почтеност – нещо, което аз не забелязвам в кабакарловското СДС