Обречени на бедност

Проблеми, протести, обществена енергия….

И за какво? Слушам т.н. народ по разни телевизии, предавания на живо, митинги, протести и т.н.. И какво разбрах:

За 23 години НИЩО не е постигнато – това значи, че имаме Член Първи на Социалистическата Конституция, еднопартийна система, нямаме свобода на словото, имаме лагери Белене и Скравена, чакаме по 12 години за Ладичка, цветен телевизор купуваме с връзки от Кореком, за Петрич и Синеморец се ходи с открит лист (разрешение от милицията), за Гърция, Европа и коя да е друга държава с изключение на СеСеСеРе-то чакаме с дни за визи, за моторче Симсонка спим по 5 дена пред Мототехника.
Даааааа, нищо не е постигнато…..
Имаме разбира се проблеми, безспорно. Но ТОТАЛНОТО ОТРИЧАНЕ на постигнатото ни тласка към поредния Месия, а месиите идват за да ни еб** и крадат!

Какво друго прави впечатление – именно поради това тотално отричане т.н. народ се лашка насам-натам в политически аспект, сега чувам “айде всички партии, всички досегашни лидери – да изчезват”.

И кого ще изберем – ами не знаем, ама да е нов, от ново гражданско движение. Т.е., пак Месия?
Как се става месия бе хора, как се прави гражданско движение за месец-два? С пари. С пари на олигархията, на кукловодите.

И откъде ще дойде този Месия, ами нали всички тези са еманация на това, което сме ние всички? Да не би за спящите полицаи във Варна да са виновни Иван Костов, Станишев или Доган? Тези хора са наши съседи, братя, приятели, гаджета – това сме ние! Ами я се погледнете – колко от вас си хвърлят мазната хартишка от баницата, или фаса директно на улицата? “Ами паркирането – достатъчно сте богати да плащате по 2,70 бенизна, но не можете да платите 1 лев за паркинг и се качвате на тротоара, ич не ви дреме, че чупите плочки, че тротоарът пропада, че пешеходците трябва да идат на улицата, където друг “герой”  да ги оцвъка с кал или дори по-лошо. “Аз плащам данъци да ми почистят!” Верно ли бе, лумпен? Значи от всичките данъци ще се плаща за личната простащина вместо данъците да отиват за нещо полезно – за здравеопазване, за пенсии – въобще за нещо градивно, а не да замитаме л@**ата на простащината. Е, и какъв ще е Месията – един нов Борисов – с големите обещания, а накрая с големите шепи, че може пак никога да не се добере до държавната баница?

И продължава социалистическата носталгия по заводите-мастодонти. “Държавата нищо не направи за ВМЗ” – рев, рев!

А бе хора – ВМЗ трябва да прави нещо за държавата, да плаща данъци! Държавата ви виновна за всичко. О дааааааа, и ще гласувате за БСП (БКП), защото добре помните, че сладичко се живееше – заплатка каква да е, ама редовна, плюс достъп да си поотраднем нещо от “държавното” ,плюс някой частпром да спретнем с държавните машини, ток и материали.

Как не осъзнаваме, че това поведение продължаваме да го плащаме и до днес, социалистическата разсипия.

Какво е нашето бъдеще – лошо. Много лошо. Защото не гласуваме с мисъл, а “наказателно”. Сега ще накажем Борисов за да вкараме мазния Овчаров и Гоце, или да ги накажем и двата отбора като “не им гласуваме”. Кого наказвате бе, наказвате себе си, децата си, ограбвате децата си! Така както социализма преди 25 години ограби нас СЕГА (не само тогава, СЕГА ни ограби).

Какво друго. Петър Москов – десен политик, член на партията, кото ми е най-близка. Тръгнал да сочи Огнян Донев с пръст “махнете го, той е лош, той е олигарх”. А бе г-н Москов, ами Огнян Донев е РАБОТОДАТЕЛ, я проверете колко хора са на заплата (и то каква заплата!) в Софарма и Софарма Трейдинг? Ами Огнян Донев е десен, той се издигна благодарение на СДС, но се задържа на върха  благодарение на себе си, на знания и умения. ДЕСЕН човек, в конфликт с лумпениадата, управляваща ни в последните 4 години, далече от БСП-бизнесмените. Вместо да го сочите с пръст, потърсете го, потърсете не какво ви разделя, а какво може да ву събере! И Надежда Михайлова-Нейнски беше в конфликт с Иван Костов, но постъпиха умно (НАЙ-СЕТНЕ!!!!!), хайде повторете това, последвайте техния пример.

Ето затова нямам вяра в “светлото бъдеще”. Нямам.

Ще гласувам разбира се. За Синята коалиция – защото дават умни идеи, защото са последователни, защото правителстовото на Костов и Н. Михайлова постигнаха най-много от всички правителства! Въпреки внедрените ДС-агенти в СДС. Справиха се.

Ще гласувам. Но нямам вяра – нямам вяра не само в политиците – нямам вяра в т.нар. народ.