Скандал с модераторите в Дневник – начало

Един от хубавите информационни сайтове е Икономедия.бг, аз лично с удоволствие чета КАПИТАЛ и ДНЕВНИК.

В раздела за коментари също човек може да намери доста смислени неща, доста по-смислени отколкото в който и да е друг информационен сайт.

Веднага искам отбележа по спомен няколко потребителя, заради които основно влизах във форума:

Proizvoditel, Dehumanizer, Pavla, Juball Harshav, Muzar, Росен, Десен, Тони!, Мани, Ford Prefect, PlamenVarna, Dobrich, Hawaii и да речем още 10ина, чииито имена не се сещам на прима виста, по-късно ще допълня, да няма сърдити.

За съжаление форумът се напълни с орки (клакьори на ГЕРБ, Каба СДС, БКП/БСП), които без много мисъл и противно на всички факти като пълни олигофрени повтарят едни и същи мантри до затъпяване. Е, има си функция “Отбягване”,  интелектуалните полюции на орките се скриват и така форумът става четим, но тези извират всеки ден, вероятно с партийно поръчение, и докато прецениш, че са за във форумния кош, казваш им нелицеприятните истини.

PratchettDeathДа де, ама Великият Инкви.. пардон, Модератор преценява, че човек трябва да е лицемер и да се държи не според собствените си разбирания, ами според Правилата с голямото “Пъ”

До известно време не ми правеше впечатление, просто отбелязвах, че някои постове се трият – основно с 2-3 много общи послания – че не е по темата (е какво толкова, случва се, не виждам трагедия),  че имало послания за насилие, етнически и верски глупости (??? това па е толкова общо), и още няколко.

Не бях обърнал вниание, че това води до временни забрани за публикуване на мнения, но тази година 1-2 пъти ме “плеснаха през клавиатурата”. Е, не е трагедия, макар да прави доста неприятно впечатление.

Някъде обаче стана обсъждане (разбира се – не по темата, която бепе някакъв малоумен комикс) и аз с огромна изненада установих, че много от хората, които държа да чета като коментари, са “абонирани” за банове, а на други им се е наложило да се сменят никовете, на трети пък пермаментен бан по IP address.

Е това вече ми дойде малко в повече! След това и мен ме забраниха за седмица заради следния коментар

“Другата ми самоличност тук SorryLol Spare User. Използвам го, когато ми
збарянят достъпа, поради откровени изразяване на мнения към тъпаци като
теб.
Със същия аватар и същия подпис – да не става объркване…. Толкова по
темата. Айде в “отбягвани” – гнус ме е от теб. Къш.”

и още 2-3 дето били извън темата. Е, аз какво съм виновен, че въпросната Фръцла Дървена е тъпа?! И че ме е гнус да контактувам с умствено нехигиенични хора? Ами това ми е мнението, лицемер ли да ставам?

Та реших да напиша възражение към модераторите – културно, и без да става общ скандал. Е да де, ама 3 дена никакво внимание – все едно не съществуваме на тоя свят, ебаси неуважението.

Ако някой му е интересно – ей тука e кореспонденцията с дневничарите

Как да е, сега ме мързи да продължавам, по-късно ще продължа.