Списъци, списъци, списъци

Едни Protest (1)хора ги написали в един сайт
И стана тя една – вой до небето, горките описани, лелелелелеле. Мъка голяма.
Ето го списъка: Комисарите на подмяната

Ама голям зор, че бил анонимен. Автор ли ви трябва – ами аз съм. Приемете, че съм аз. Не защото съм го писал, а защото съм готов да поема отговорността за съставянето му – не бих променил и една буква в тази публикация!

И се чудя – ако вместо “Комисарите на подмяната” статията беше озаглавена “Кандидати за орден “Стара планиа” плюс премия 100 хил.лв” дали членовете на въпросния списък пак щяха да надават такъв вой?

Е какво като има списък – там хората са попаднали по един очевиден признак – поведението им на журналисти, блогъри, публицисти и публични личности. С отношението им да се правят на глухи за ЯСНО изразените искания, а гръмогласно да крещят за ПОТЕНЦИАЛНИ задни интереси – я Сорос, я Тъпинг пойнт, я марсианците, четирите годишни времена, Сатаната, Юдомасоните, Тамплиерите и кой още се сетите . Е да, ама никъде не видях призиви тези по списъка да ги линчуваме, или да ги пратим в Скравена, в Белене (да строят реактор с бригадирски плам) или да ги пратим в Сибир, където началниците на голяма част от списъчниците са пращали такива като мен.

Искам да обърна внимание и на това кой каква лексика използва: Велислава Дърева – това било “списък на нарoдните врагове”, b_concentration-camps-in-Bulg“списък на враговете на демокрацията” – точно ти ли бе,  другарке, дето вашата червена банда БКП е избивала хора по списъци имаш наглостта да го кажеш? Дето същите гнусотии ти ги слушах през 1990-1991 година! Я да ти припомня, другарко Дърева какви сте ги вършили по списък – виж картата, другарке.

Господин “демократът” Николай Михайлов пък ме нарече “болен мозък” (а и не само мен де, но го приемам като лична обида), просто защото имам мнение, различно от неговото! Ами много ясно там му е мястото – редом до другарката Дърева – една лексика, едно мислене имат.

Все пак в този списък прави впечатление присъствието на Иван Бакалов – личното ми мнение, че е прекалено мнителен, тресе го нещо параноя вероятно – но не допускам да е платен писач. Дори тук ще си позволя да го цитирам него (свободен цитат, по смисъл): “Не приемам мнението и позицията на Едвин Сугарев за ГЕРБ, но това не ми пречи да го уважавам и ценя”. Да вземем пример от Бакалов – не съм на неговото мнение, но продължавам да го уважавам като човек и публицист.

Друго интересно име е Любослава Русева. Странна работа – уж честен и почтен човек, ама отваряме Търговския регистър, търсим “Тема Нюз” АД – така, както аз съм го написал, и о, чудо! В съвета на директорите цъфти и “ухае” Тошо Тошев. Ама не някакъв нов Тошо, ами оня Тошо Тошев, агент Бор, дето е бил съдържател на явочна квартира на Държавна сигурност. Тъй де, ама в секцията “За нас” на  www.temanews.bg този Тошо го нямааааааааааа. Що го няма бре, хора, можахте да се пререгистрирате, можахте и такса да платите в го вкарате директор, не можахте името да му напишете. Случайност ще е. Че виждам и Митко Събев и Дениз Ершов – този последния го бяха изгонили от България, ами “неподкупния” Съд го върна.
Тъй де – при този прекрасен отбор нека Любослава Русева малко да ме извини, че имам съмнения, че заеманата от позиция е безкористно параноична, подобно на Иван Бакалов. Ей така – имам си съмнения….. Тошо Тошев все пак……

Мда, да не пропусна Вени Марковски. Приятел ми е. Уважавам го. Че и колега в компютърните области – и там е ИМЕ, за уважение! Аз не си изтривам приятелите и не се отказвам от тях, само защото имат различно мнение или различни възгледи. И той в списъка. Ми там му е мястото – за последните 4 месеца 10 пъти поне го моля да изкаже публично ясно мнение относно правителството Орешарски и за Парламента въобще! Е да, ама не ще! Все ми казва колко лоши са ГЕРБ, що за птица е Цветанов. Знам го бе Вени, нямаме различия, сега кажи за Станишев, Местан и Орешарски. Кажи си де, нали защитаваме принципи! Възмутен си от ГЕРБ, ама когато същите неща ги правят сегашните – траеш си. Не е честно, Вени. На всичко отгоре ме питаш – да изнамеря с Гугъл къде той (Вени), Бакалов, Русева, Елена Кодинова са писали хвалебствия за Орешарски. Ами то не е нужно да пишеш хвалебствия – достатъчно е да се омаскаряват противниците, и то не с факти, ами с ПОДОЗРЕНИЯ. Айде сега – барековщина.

Другите няма смисъл да бъдат коментирани – техните писания са по бесепартийна поръчка.

Та тъй де – пак се чудя – сигурно съм глупав. Значи – всички вкупом Дърева, Михайлов, Вени – много и принципно възмутени от списъка, а когато МВР направи списък на членове на ГЕРБ, когато МВР записва в списък имената на протестиращите – къде беше вашето възмущение? Нали става дума за принципи, айде бъдете принципни!

МНОГО СИ Е ТОЧЕН СПИСЪКЪТ И НАЙ-ВЕЧЕ – ЗАГЛАВИЕТО!
КОМИСАРИТЕ НА ПОДМЯНАТА!

Подмяна – защото всички в списъка са обединени от едно – изместват фокуса на вниманието от целите и исканията на хората, на ранобудните студенти (ехаааа, най-сетне имаме активни младежи!!!!!!) към някаква имагинерна вероятност зад протестите да седи Някой. Няма значение кой – някой. Кукловод. А съвсем забравят за кукловодите, управляващи всичките ни парламентарни партии, а и много от тези, които избирателите забравиха. Напр. Ковачки, нап. Мадридски, къде е ред-законно-справедливото Яне.

Нееееее, големият проблем на България е някой да иска почтеност.

Накрая, ако сте си направили труда да четете чак толкова и не сте полузаспали – прегледайте и две публикации на Николай Слатински:
„Против” списъците, но „За” всеки да получи справедлива оценка за позицията си – в това критично време няма “Въздържал се”

Още веднъж за „тоя списък” и за обвиненията в болшевизъм

 

Картинката е отмъкната от сайта 50stotinki.com