info111 – един смислен коментатор

Чета по форумите, предимно на Икономедия. Прави ми впечатление, че смислените коментатори останаха малко. Попаднах на постовете на info111, харесаха ми негови коментари под тази статия и с негово съгласие ги извадих в отделна статия тук.


Реформаторски-блок 2013-12-19 17-27-35
снимката е facebook страницата на Реформаторския блок

Аз не следя изкъсо процесите, които се развиват в тези нови партии и обединения, но мен лично ме интересуват няколко неща там, които искам да видя категорично демонстрирани, отработени и публично показани и доказани, за да обмисля да гласувам за тях.
Доколкото разбирам всякакви вопли и плач на разни зле прикрити позитански тролове са опровергават съвсем ясно – никой никого не “отлюспва”, не изхвърля, не изключва и т.н.
Просто когато се съберат съзнателни хора да правят нещо, те трябва най-напред естествено да се уточнят кои са и защо са, какво искат да постигнат и как. И понеже това не е мафия или престъпна организация с бос и строга субординация, а всички прокламират и все говорят за пустата му демокрация, която е малко като бялата лястовичка от онзи разказ за България, т.е. няма един Вожд, Лидер, Спасител, Командир – като Костов, Борисов, Гоце, Станипев, Доган, Болен, който ДИРЕКТНО ДА СПУСКА И НАРЕЖДА НАДОЛУ ЧРЕЗ НАЙ-ПРИБЛИЖЕНИТЕ СИ, вкл. и кои калинки или СПУСНАТИ МУ НА НЕГО ЛИЦА да влизат в листите или да заемат съответните много важни за кукловодите длъжности (като Пеевски за шеф на ДАНС от Доган, като Цацаров за главен прокурор при Борисов, като Плевенлиев за президент, като Бойко Борисов за главен секретар при Спасителя Симеон,…и много много други)…
Това е по-продължителен и по-сложен процес, което ме кара да си мисля, че този път май напипват правата посока. И естествено колкото по-верен е пътят, колкото по-силни, по-убедителни и уважавани ще стават, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ СА ЕХИДНИТЕ КРИТИКИ, ЗАБЕЛЕЖКИ, ПРИСМЕХ, ОПИТ ДА БЪДАТ ОМАЛОВАЖЕНИ, МАРГИНАЛИЗИРАНИ, ОПЛЮТИ…
Отново – този филм го гледаме вече 24 години.

И така – да го кажа простичко – при тази ситуация всеки сред отделните – как да го кажа, те направиха и думата лидер (както и политик) мръсна дума в България – по-изявен, по-личен сред договарящите се за обща кауза АКО ПРЕДЯВИ СЕРИОЗНИ ПРЕТЕНЦИИ ДА БЪДЕ ЛИДЕР ИЛИ ЧЕ ГЛАСЪТ МУ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО НА ОСТАНАЛИТЕ (дори и ако той и те, техните виждания и предложения са наистина най-адекватни, най-точни, най-правилни) БЕЗСПОРНО ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА БЪДЕ ПАСИВИРАН, МАХНАТ ОТ ТАМ И/ИЛИ ДОРИ ОТСТРАНЕН!

Този път трябва обединението да е ОКОЛО ПРИНЦИПИ, ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ И ПЪТЯТ КЪМ ТЯХ – ОБЩО И ОТКРИТО, без никакви индивидуални изпълнения и ега…никакви “изключителни” спасители – командири, царе, пожарникари и пр, защото всички се убедихме какво представляват – до един! в крайна сметка, но отнеха от много ценното време и ресурси на бедна, ограбена и измъчена България!

Никакви импровизации, никакви изпълнения, и оставете всички останали крясъци и лицемерни жалби за демокрация от … онези, от престъпниците, дето 24 години унищожават България!

Който каквото има да каже, да дискутира, да спори, да предлага,…ТАМ, СРЕД ТЯХ, НА ФОРУМИТЕ ИМ – ПЪРВО И НАЙ-НАПРЕД! Никакви изказвания и волни изпълнения по медиите ЗА НЕЩА ОТ КУХНЯТА, ИЛИ ЗА КОИТО СА СЕ РАЗБРАЛИ КАТЕГОРИЧНО ДА НЕ СЕ ИЗНАСЯТ! НИКАКВИ!
А АКО НЕ СА СЕ РАЗБРАЛИ ПО ТЕЗИ ОСНОВНИ НЕЩА – ДА СЕ РАЗБЕРАТ! ЧЕ ИМПРОВИЗАЦИИ И “СВОБОДНИ” И “ДЕМОКРАТИЧНИ” МНЕНИЯ И ИЗКАЗВАНИЯ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ ТАМ, ВЪТРЕ НАЙ-НАПРЕД И КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С ОБЩИТЕ РЕШЕНИЯ – ДА ЗАМИНАВА И ТОГАВА ДА ГОВОРИ КОЛКОТО И КАКВОТО СИ ИСКА!

Така е, така ще е,много боклук се насъбра през тези години в България, чистенето И ОСОБЕНО ОСЪЗНАВАНЕТО И ПРОМЯНАТА НА ПОДХОДИТЕ И НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ, ОСМИСЛЯНЕ НА НАЙ-НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТНЕМА МАЛКО ВРЕМЕ – не всички мислят с еднаква бързина, не всички са и с еднакъв морал. Онези, на които трябва повечко да им се обяснява – това е О’К, но онези, които са оперирани от към морал, меркантилни,продажни, подли и манипулативни са – ВЪН ВИНАГИ И КЪДЕТО БЪДАТ ЛОКАЛИЗИРАНИ С ДОКАЗТЕЛСТВА И СЛЕД КАТО ИМ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОБЯСНЯТ!

Ето – такива “малки” – според мен – детайли СА ОТ ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ, и те сега трябва да бъдат еднозначно и категорично приети и осъзнати…

С две думи – в тази организация – ако иска да получи народната подкрепа, или моята поне – ТРЯБВА ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО ДА СЕ СЛЕДВАТ ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ПРАВИЛА И ЗАКОННОСТ, ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ КАТО МАКСИМАЛНА ПУБЛИЧНОСТ В ЦЕЛИТЕ И НАЧИНА, КАКТО И НЕПРЕКЪСНАТ И ВЪЗМОЖНО НАЙ-ОТКРИТ ТЕКУЩ КОНТРОЛ И АДЕКВАТНА РЕАКЦИЯ НА МОМЕНТА!!!!!!!
Тоест нещата да не зависят ОТ ХОРА И СПАСИТЕЛИ, А ОТ СИСТЕМАТА ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРИЕТИ И ОПОВЕСТЕНИ ПРАВИЛА, НОРМИ,…

Да дам един пример – съвсем прост – вместо да се чака, ако те вкарат например в парламента такъв като Волен Сидеров, или Бисеров (или някаква разновидност на корумпиран мошеник, престъпник, човек, който ВНЕЗАПНО ЗАПОЧВА ДА СТАВА “СВОБОДЕН” И “НЕЗАВИСИМ” –  ДА ИМА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗРАБОТЕНИ И ПУБЛИЧНО ОПОВЕСТЕНИ ЕФЕКТИВНИ ПРАВИЛА И НАЧИНИ ДА НЕ СЕ ЧАКАТ ТАКИВА МЕКЕРЕТА КАТО ЦАЦАРОВ, ЙОВЧЕВ, ПИСАНЧЕВ, ПРОКУРАТУРА, СЛУЖБИ,…ИЛИ КРАЯ НА МАНДАТА, А ТОЗИ АВТОМАТИЧНО – БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ НЕЧИИ ИЗКАЗВАНИЯ ИЛИ НАМЕСА, ИЛИ МНЕНИЕ (или оценка, без значение от кого…) – ТОЗИ ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН, СЛЕД СПАЗВАНЕТО НА СЪОТВЕТНО ПРЕДВАРИТЕЛНО ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ПРОЦЕДУРИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОБЯСНИ ПРИ МАКСИМАЛНА ПУБЛИЧНОСТ!!!

Това са прости, елементарни неща на глед, но вече 24 години червените боклуци и генерали цакат всички с подобни неща, и то доста ефективно досега.
Когато се бориш с примитиви и престъпници, които не признават ни морал, ни закони, ако искаш да си ефективен, ще ти се налага да се занимаваш и с неща, които не са много чистоплътни или са ти присърце…

……………..

Чета някои от коментарите тук и се питам дали има все още някой – като оставим настрана все по-очевидните постинги на преднамерени участници тук, които са с мисия да оплюват всичко, що не е БСП (или ДПС, или Атака, или ГЕРБ) и които са “много загрижени” за новата опозиция и все я иронизират и маргинализират и все НЕЯ КОМЕНТИРАТ- та дали има все още някой, на когото да не му е пределно ясно за какво става въпрос?

Имало ли е наистина някой сериозен и поне средно интелигентен човек, който да си е представял или въобразявал, че разждането на автентична опозиция в страна като България, 24 години жестоко ограбвана и съсипвана, тотално, където мафията си има държава и контролира всичките власти, подобни процеси могат да стават безболезнено, бързо и гладко?
Ами да ви изброявам ли стотици имена на ВИДНИ ОПОЗИЦИОНЕРИ И ДЕМОКРАТИ?
Май само е необходимо да напомня, че Ахмед Доган бе сред тях, и толкоз! И видният “дисидент” и подлец Жельо Желев…
Вагенщайн, Гоеорги Марков, Венцеслав Димитров, Мичковски, Тренчев,…- това сая само някои – ДО ЕДИН ДОНОСНИЦИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!

Това не е конспивативна теория -това е КОНСПИРАЦИЯТА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ НА ПРАКТИКА – С ДЕЛА И ДОКУМЕНТИ, С БЕЗБРОЙ ВЕЧЕ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА!
Движението за права и свободи Е КРИМИНАЛНА СТРУКТУРА, С КРИМИНАЛЕН ПРОИЗХОД И РЕСУРС НА ВЛИЯНИЕ, С КОЙТО СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ЛЕГИТИМНА “ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ”, НО ВМЕСТО ДА ПЕЧЕЛИ “НАРОДНОТО ДОВЕРИЕ” ТЯ СИ КУПУВА ИЛИ ПРИДОБИВА С КОРУПЦИЯ, РЕКЕТ, ИЗМАМА,…(или налага със сила и принуда – вижте по-горе как Ахмед Доган и глутницата му спират насилствено погребения по етнически и престъпни причини…) ЧРЕЗ ПРОНИКВАНЕ ВЪВ ФИРМИ, БАНКИ, ПРЕДПРИЯТИЯ РЕГИОНИ ..ПОЗИЦИИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА.

ТРЯБВА ЛИ НИ НОВ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР?

Според протестиращите студенти в България е денонсиран общественият договор, който по същество лежи в основата на легитимността на държавата и без който държавата ни вече не може да се нарече държава на тази страна.

Издеватели -„мъдреци” ги питат какво по-точно ще рече това: какво значи, че е нарушен общественият договор и че той трябва да се сключи отново, защото в противен случай България по същество няма държава.

Случаят с разкритията за (и изчезването на) Христо Бисеров от последните дни дава брилянтен отговор на тези въпроси на издевателите. Защото тъкмо според „обществения договор” (чийто юридически израз е конституцията на страната) обществото ни на всеки четири години избира чрез своя вот депутати, които имат властта да създават закони и да излъчват осъществяващи ги (изпълнителни) органи, защото са упълномощени за това от онези, които представляват в Народното събрание. Тези упълномощени лица се предлагат на обществото от политическите партии, които пък търсят от него доверие за визиите си за общото му благо. Ако пълномощниците и формираните от тях органи оправдаят доверието за осъществяването на своята визия за общото благо, те биха могли да го получат отново, за да продължат да го осъществяват, ако не – трябва да се оттеглят. Това са азбучните истини.

Какво излезе наяве обаче от „скандала Бисеров”? Ако се окаже вярно (казвам го в условна форма само за да бъда перфектен от юридическа гледна точка), че този господин от години има тайни сметки в швейцарски банки, от които пак тайно извършва преводи на Сейшелските острови и тези операции – според подозираното – представляват „пране на пари” в крупен размер, то значи този човек е имал властта си през цялото време именно не от упълномощителя си според „обществения договор”, а от криминален източник. От този криминален източник той е имал, от години, силата да заема ключова позиция в една политическа партия (бе довчера неин заместник-председател) – и да бъде предлаган от нея за избор от обществото. Да бъде предлаган на обществото обаче благодарение на ресурс, за който последното не е било осведомено, който е оставал в тайна за него – с две думи, благодарение на криминалния му ресурс на международен перач. Това първо. Второ – доколкото съвсем никой не се съмнява, че с „праните пари” г-н Христо Бисеров не просто е осигурявал за себе си и за роднините си луксозен живот, а е „помпал” ресурс за своята политическа партия, ясно е че и политическата му партия (ДПС) е имала властта, влиянието си, мощта си на обществената сцена на страната, не благодарение на общественото доверие за политическите си визии, а благодарение на тайните пари, с които е захранвал тази мощ г-н Бисеров. Казано накратко и – на трето място – ако се оправдаят сигналите, че Бисеров е (всъщност) международен перач на пари в полза на партията, в която довчера заемаше ключова позиция, то ще бъде доказано накрай, че Движението за права и свободи е също криминална структура, с криминален по произхода си ресурс на влияние, с който се представя за „политическа партия”, но която вместо да печели „народното доверие”, си го е купувала чрез проникване във фирми, банки, предприятия позиции във властта.

Но че това е тъкмо така и сега е достатъчно ясно, ако разгледаме от близо събитията около избухналия скандал. Защото изглежда е вече неотрицаемо, че задкулисната дейност на този господин не от вчера е била известна на българските институции, натоварени (според обществения договор) да следят за спазването на законите и за санкционирането на нарушителите им. И въпреки това – в пряко нарушение на обществения договор – изглежда ДАНС е прикривала тази дейност и е разбрала, че повече не може да я прикрива едва когато тези дни е получила сигнали от разузнавания на други държави. Станало е ясно, че за тайните сметки на заместник-председателя на ДПС и на Народното събрание в Швейцария и за преводите от тях се знае в чужбина и прикриването на този господин вече не може да продължи. И ето – според редица източници – завърналият се от САЩ наш вътрешен министър Цветлин Йовчев заедно с председателя на ДАНС г-н Писанчев – изтичват при „почетния председател” на ДПС Ахмед Доган, за да го предупредят за разкритата далавера на неговия довереник. Забележете, вместо да изпълнят задължението си според „обществения договор” да приложат закона по отношение на Христо Бисеров, министърът и шефът, натоварени да прилагат закона, се погрижват за това да осигурят на ДПС и Бисеров заобикалянето на закона. Дават възможност на ръководството на ДПС навреме да освободи от всичките му политически постове онзи, който ще трябва (по неизбежност) да бъде разследван за пране на пари. А с това впрочем и да инструктира „човека си” да изчезне, да млъкне, да се изпари. Какво означава това? Че органът, който според „обществения договор” е длъжен да приложи, да осъществи закона спрямо уличения, помага на уличения да заобиколи закона. Органите – МВР, ДАНС – които според договора си с обществото трябва да запазят в тайна от ДПС криминалните разкрития за нейния заместник-председател (защото те, най-вероятно, не са без връзка с ДПС), предупреждават ДПС за тях, с което спомагат Бисеров да избяга от разследването и от разкриването на истината за отношенията му със закона. А като нарушават договореността си с обществото да бъдат орган, прилагащ закона към всеки без разлика, МВР и ДАНС, показват на същото това общество, че вместо с него, са в „договор” всъщност с ДПС, с г-н Ахмед Доган, с г-н Лютви Местан, с г-н Христо Бисеров… Защо? В най-последна сметка, защото са излъчени като такива органи не от едно истинско политическо мнозинство, а от олигархични кръгове, представящи се за политическо мнозинство и естествено, обслужващи тези олигархични кръгове.

Обществото, повтарям, е сключило „договор” (юридически закрепен в конституцията), според който да бъде управлявано от хора, чиято власт идва от него, от обществото и се осъществява за него, за обществото. Случаят с Христо Бисеров показва, че de facto то се управлява от хора, чиято власт идва от тайни швейцарски сметки и се осъществява за определени шайки, опериращи с тези тайни швейцарски сметки. В противоречие с „обществения договор”, следователно, мястото на упълномощените от народа се заема от упълномощените от определен олигархичен кръг, наричащ себе си „политическа партия” и подменящи законодателното му тяло. В противоречие с „обществения договор” тези подменили законодателното тяло олигархии работят не за общото благо, а за благото на своите членове, създавайки органи за изпълнение на тази своя задача (с които пък подменят изпълнителните органи на законодателното тяло). В противоречие с „обществения договор” тези изпълнителни органи спазват договорите си с излъчилата ги олигархия. Вместо да поискат имунитета на заподозрения в международен аферизъм депутат, те предупреждават групата му да го оттегли от политическата му позиция. Вместо да осигурят задържането му в страната (за да се разплетат аферите му) те му осигуряват „изчезването”.

Е, питам, случаят с Христо Бисеров свидетелство ли е, доказателство ли е за нарушеност на „обществения договор”? Безспорно. Случаят с Бисеров свидетелство ли е за кризисна необходимост от повторно негово сключване, защото към настоящия момент е опразнен? Безспорно, освен ако в ДПС и в БСП, и в „Атака” (и в ГЕРБ за пълнота) има по един „Бисеров”. А това за всички разумни хора в България е вън от всяко съмнение. Знаят се дори имената на „Бисеровците” там (не ни ли ги съобщи наскоро и класацията на сп. „Форбс” за България) и отсъства единствено „верификацията” им от разузнавателните служби на Европа и САЩ.

Накрая, само още нещо. Ако е вярно, че заместник-председателят на ключова партия от управляващата България коалиция, че заместник-председателят на българския парламент, е международен перач на пари; ако се окаже вярно, че правоохранителните органи на държавата са престанали да го крият едва след като е станало ясно, че то е известно навън и повече не може да се крие; ако се окаже вярно, че министърът, натоварен със задължението да приложи закона спрямо този международен перач на пари, е съдействал на съпартийците му да го отърват от закона, нима би могло да има вече по-голямо доказателство за това, че мафията управлява страната? И нима би могло това положение да остане да се търпи дори само ден след това?

Повтарям за сетен път, че използвам условния израз „ако се окаже” само за да бъда юридически изряден. Инак съм твърдо убеден, че е точно така, както всички мислим. И че значи никак не е „младежка наивност” формулираното от протестиращите студенти искане за „сключване на нов обществен договор”. Този – показаха го събитията около скандала с Бисеров – съвсем очевидно е денонсиран.

Калин Янакиев

Тоест, тук не става дума само и единствено за изграждане и развитие на автентична и успешна опозиция на политическа партия или коалиция, А ЗА ОПОЗИЦИЯ НА ПРЕСТЪПНА ВЛАСТ И ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИО ГРУПИ ВЪВ ВЛАСТТА, НА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ!

Ето тази “малка подробност” като правило май все се забравя!
За това аз многократно напомням и питам – КАКВА Е ОЦЕНКАТА НА ВСЕКИ ЗА НАСТОЯЩАТА ВЛАСТ И СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА!
Или простичко казано – ако има някой, който търси народния вот и доверие – ДОРИ И ОСОБЕНО В РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК – и даде неадекватна и непълна оценка на ситуацията в България и диктаторския и мафиотски характер на властта, ТОЕСТ АКО НЯКОЙ ТАМ СЕ ОПИТВА ДА ЛАНСИРА И ТВЪРДИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е ДЕМОКРАТИЧНА И СВОБОДНА ДЪРЖАВА, ТО АЗ НИКОГА НЕ БИХ ПОДКРЕПИЛ ПОДОБНА ЛИЧНОСТ!
Без значение дали това е от неразбиране или тенденциозно манипулиране и лъжи – и при двата случая подобно лице не заслужава да е там и да търси доверието на хората!

С две думи – всеки, който твърди, че видите ли – абе има някакви грешки и слабости в България, обаче ще ги оправим и като цяло всичко си е наред или лесно ще се оправи – с някакви обещания и палиативни мерки, или закърпване на положението -ТАКИВА ИЗОБЩО НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ И НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ – без значение дали е прост депутат, или мастит професор – простак и мощеник с претенции…

Така ги виждам аз нещата – при тази ситуация и до там,докъдето ни докараха тези червени ДС бандити и мошеници.

…………..

Процентите и бройките не са важни на този етап,според мен!
А целите и принципите, около които да се обединят и зад които да застанат – И ТОВА СА ТЕЗИ, КОИТО ИСКА ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, НАД 90%- като махнем няколкото процента олигарси и техните семейства, любовници, прислуга, кръгове и обръчи!
Ако успеят да облекат – ЯСНО, КАТЕГОРИЧНО, ПУБЛИЧНО – тези искания и въжделения на българина – БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ “ЛЯВ”, “ДЕСЕН”, “СИН”, “ЧЕРВЕН”, “ПЕМБЯН”,…- В ПРОГРАМА И ЯСНИ И НЕОТКЛОННИ ПРИНЦИПИ И СТЪПКИ ЗА ДЕЙСТВИЕ, И ГИ НАПРАВЯТ МАКСИМАЛНО ЯСНИ И ДОСТЪПНИ ЗА ВСИЧКИ (което също е много важно, затова нямат толкова много време да си губят с разни “неразбрали” или “несъгласни” – “петима Петко не чакат!” ) НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ “ЛИДЕР” И КОЯ ФОРМАЦИЯ ЩЕ ИМА НЯКАКВИ СЪОБРАЖЕНИЯ ИЛИ ВЪЗРАЖЕНИЯ!
Когато се говори за ясни принципи и цели открито и публично – НЕЩАТА СТАВАТ ЯСНИ И ПО-ЛЕСНИ!Процентите и квотите СЕ БРОЯТ ПОСЛЕ, НО СЕ ПОДГОТВЯТ И ОБЕЗПЕЧАВАТ СЕГА!
Който от сега се е втренчил и фокусирал над квоти и кариера- ТОЙ НЕ СТАВА! Ако има някой, който смята, че неговото мнение и/или глас или вот Е НАЙ-ВАЖЕН ЗА НЕГО – МАЙНАТА МУ, ДА ЗАМИНАВА! Компромиси – ДА, но в ПРЕДВАРИТЕЛНО УТОЧНЕНИ РАМКИ И ГРАНИЦИ!
КОМПРОМИСИ С НЕЩА, ЦЕЛИ И ПРИНЦИПИ, ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРИЕТИ И УТОЧНЕНИ – НЕ СА ДОПУСТИМИ, ТОВА ВЕЧЕ НЕ СА ТОЧНО КОМПРОМИСИ, А НЕЩО ДРУГО!!!! Който В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО на този етап говори за РАЗЛИЧИЯ, ЗА ПОДТИСКАНЕ НА ДИАЛОГА И СВОБОДАТА, ЗА ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ, а не е поставил най-напред И ИЗЯСНЕНО ТОВА ВЪТРЕ, СРЕД ТЯХ – АУТ!
На двойни игри и кресливи псевдодемократи и въжеиграчи и ДС и БСП корумпета и мекерета се нагледахме през тези години.
……………..
Ама някой самозаблуждавал ли се е, имал ли е или има някаква илюзия, че ще е лесно?
Ние тук говорим за мафия с десетилетни традиции! Ние говорим за цялата държавна медия и медийното пространство, контролирано съвсем изкъсо от тези!
Спасението е МАКСИМАЛНА ОТКРИТОСТ, ПУБЛИЧНОСТ, ПРИВЛИЧАНЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СА ПРОТИВ МАФИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА И ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, ДА СТАНЕ НОРМАЛНА, ЗАКОНОВА, ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!Наблягам отново – НА ВСИЧКИ КОИТО СА ПРОТИВ ПРЕСТЪПНОСТТА!
Всеки, който дели хората по някакви други признаци – леви или десни, сини или червени, либерали или консерватори, селяни или граждани … (без да отричам специфичните характеристики) И НЕ ГИ ОБЕДИНИ ПОД ОБЩИТЕ ЦЕЛИ ЗА ПРОСПЕРИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ ДЕ ФАКТО РАБОТИ ЗА СТАТУКВОТО И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!
Срещу мафията в България трябва да се обединят АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СИЛИ – И ВЪТРЕ, И ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, И СЕГА Е МОМЕНТА!
Затова е много важно не евентуалните сметки и проценти в момента, не кой кой е и кой да води бащина другина, А ЯСНИ ПУБЛИЧНО ЗАЯВЕНИ ОТКРИТИ ПРИНЦИПИ И ЦЕЛИ И ПЪТЯ! А другото – и бройките и процентите СА СЛЕДСТВИЕ И САМИ ЩЕ ДОЙДАТ, АКО СЕ СВЪРШАТ НЕЩАТА КАКТО ТРЯБВА, И ОТКРИТО И ЧЕСТНО!Тук не става дума за обичайна или рутинна, А ЗА ЕКСТРЕМНА, УНИКАЛНА И МНОГО ТРУДНА СИТУАЦИЯ!
Тук този път НИКОЙ НЯМА ПРАВО НА ГРЕШКИ ИЛИ “НЕРАЗБИРАНЕ”!
Усетят ли хората и нотка на лъжа, его, манипулация, игри,…вождизъм, “единственост” и “изключителност”, “елитарност”,…И ТЕЗИ СИ ЗАМИНАВАТ!
Между другото не случайно кукловодите са подготвили ТОЧНО ТАКИВА ПОСЛАНИЯ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ИМ ГЕННО-ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ – БАРЕКОВ!
Защото приомът и обичайният подход на кукловодите на мафията, на червената ДС партокрация ОЩЕ ОТ 10 НОЕМВРИ 1989 Г., а дори и преди това е, ДА СЕ ОПИТВА ДА ИЗПРЕВАРВА СЪБИТИЯТА И КАТО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ДАДЕНИ ПРОЦЕСИ ИЛИ ОГРОМНО НЕДОВОЛСТВО СРЕД ХОРАТА – ДА ГО ОГЛАВИ!!!!!
Затова – вслушайте се в посланията на Бареков – ясно е,че този полуграмотен чукундур у меркантил не е сам, а онези зад него му спускат програмата И ПОСЛАНИЯТА, а не го финансират само!
Да сте чули този да говори за леви и десни, за работници и селяни, да противопоставя едни на други – ДОРИ И ОБРЪЩАЙКИ СЕ САМО КЪМ ЕДНИТЕ?
Не, той твърдо се обявява, че мястото му е в центъра, като разбира се обяви, че неговите подръжници ще дойдат отвсякъде (с уговорката, че БСП и ДПС си имали твърди ядра).
Ако не от друго – вгледайте се и анализирайте посланията, намеренията и целите НА МАФИЯТА, Т.Е. НА КУКЛОВОДИТЕ ИМ

Хубаво е написано. Определено дава някаква насока каква трябва да бъде една партия или коалиция, за да е нормална и да спечели мислещите хора на своя страна. Бих добавил, че задължително трябва всяка партия или коалиция да даде смислено обяснение за какво иска да е в НС. Напр. и ДСБ, и ДБГ на предходните избори бяха абсолютно категорични “няма да се коалираме нито с ГЕРБ, нито с БСП”. Добре де, ама тогава какъв е смисълът от тяхното присъствие в НС, след като априори беше ясно, че няма да имат самостоятелно мнозинство? Можеха поне да кажат нещо в смисъл “ние трябва да влезем, зада имаме законодателна инициатива за промяна към добро”, “ние ще подкрепим ХХХХ при еди-какви си условия”.
В този аспект РБ би трябвало още в предизборната кампания да заяви, че е наясно, че ще спечели 10-15-20% (колкото реално преценят), и да кажат че ще работят с ГЕРБ при условие ГЕРБ да си направи също реална оценка на управлението, а не да лъжат колко е било хубаво и почтено при тях, че ГЕРБ се отърват от проблемните личности – начело с Цветанов, Борисов да не се натиска за премиер. И вероятно ще някакви условия – но това не е намеса във вътрешните работи на ГЕРБ, а просто ясно обяснение в каква ситуация ГЕРБ биха станали (що-годе поне) приемливи за партньор.
Само че аз съм много голям скептик повече по отношение не толкована избирателите. Те основно да се втренчили кой на кого е вуйчо, чичо, балдъза и т.н., както и ги тресе култ към личността на съответния Вожд (и съответно безкритичност) – основно се забелязва при Борисов, Цветанов и Сидеров, но също така и при Станишев и Първанов. И разбира се – яростно отричане и оплюване на всички останали.
Така че нещо не съм оптимист. Ама никак.
SorryLol